Каде треба да се инсталира алармот за запалив гас?

2021-06-21

Местото каде штоаларм за запалив гасе погоден за инсталација:аларм за гасе погоден за инсталација во радиус од 1,5 метри од изворот на гас, на добро проветрено место:
(1) Течен нафтен гас е потежок од воздухот и депониран на ниско место, безжичниот детектор за гас треба да се инсталира во долниот дел на изворот на гас. Хоризонталното растојание помеѓу инсталацијата на безжичниот детектор за гас и апаратот за горење или вентилот не треба да биде поголемо од 3m, а висината на инсталацијата треба да биде на 0,3 m од земјата.
(2) Гас, полесен од природен гас од воздухот, кој лебди на високо место, безжичниот детектор за гас треба да биде инсталиран на горниот дел од изворот на гас. Хоризонталното растојание помеѓу безжичниот детектор за гас и апаратот за горење или вентилот не смее да биде поголемо од 6m, а висината на инсталацијата треба да биде од 0,3 m од таванот и да не се поставува над апаратот за горење.

Локации каде не може да се инсталира алармот: агли, ормани и други локации каде воздухот не е лесен за циркулација, и локации што може лесно да се пушат од чад од масло.
The gas detected by the аларм за запалив гас is different and the installation location should be different. It should be installed according to the nature of the gas. The lighter gas should be installed 30-60cm away from the roof, and the gas heavier than air should be installed 30-60cm on the ground. . Fixed аларм за гасs are often used in industrial environments, which can effectively ensure the safety of personnel in production. The fixed аларм за гас can be detected online in real time, and the alarm record will not be lost when the power is off. Gas alarms should be installed for real-time detection in places with a large number of people and difficult to evacuate. Some restaurants, hotels, chemical workshops, and other places are more suitable for installing fixed аларм за гасs.