Новости од индустријата

  • Рутинска инспекција на алармот за запалив гас
    2021-06-16

    Рутинска инспекција на алармот за запалив гас

    Алармот за запалив гас е опрема против експлозија и отпорна на експлозија и не треба да се користи надвор од наведениот опсег.

  • ‹€‹ Четирите најпопуларни сензори на пазарот
    2021-06-16

    ‹€‹ Четирите најпопуларни сензори на пазарот

    Како што се зголемува употребата на Интернет на нештата (IoT), нашата побарувачка за сензори се зголемува. Овој напис ќе воведе четири различни типа на најпопуларните сензори што во моментов се користат во производствената индустрија, здравството, авијацијата и земјоделството.

  • Без сензори, каков би бил светот
    2021-06-10

    Без сензори, каков би бил светот

    Кога станува збор за сензорите, луѓето обично слушаат повеќе и гледаат помалку. Всушност, со зголемениот развој на технологијата на сензори, нејзините сценарија за примена навлегоа во воени, енергетски ефекти.

  • Примена на инфрацрвен сензор во системот за лифт
    2021-06-10

    Примена на инфрацрвен сензор во системот за лифт

    Со цел да се спречи повторување на слични несреќи, дизајнерите на лифтови инсталираа различни сензори и мерни инструменти на телото на лифтот.

  • Што да направите ако се огласи алармот за гас
    2021-06-08

    Што да направите ако се огласи алармот за гас

  • Кои се паметните решенија за аларм за чад?
    2021-01-18

    Кои се паметните решенија за аларм за чад?

    Аларм за чад, други имиња аларм за чад, сензор за чад, сензор за чад итн. Напојуван од автобусот, автобусот може да се поврзе со повеќе мрежи и контролор за аларм за пожар, комуникација за да се формира алармен систем, аларм сцена без звук, домаќин има звук и светлосна линија, овој вид уред за аларм за чад обично се нарекува детектор за чад. Детектори за чад со или без адресен код.